Det Digitala Samhället Ny utbildning ht 2017!

Du vill studera vidare på högskola!
Du tycker om att kommunicera!
Du är intresserad av samhällsämnena och journalistik!
Du tycker om digital bildbehandling, film och foto!
Då passar Det Digitala Samhället dig!

Under utbildningen

Du läser alla de viktiga kurser som du behöver för att få behörighet till högskolan. Flera av dessa kurser ger dig också meritpoäng, till exempel Engelska 7, Moderna språk och Matematik 3.

Du lär dig grunderna i medieproduktion, journalistik, foto, digital bildbehandling och film.

Du lär dig hur medierna, konst, politik, historien och kulturen formar och påverkar vårt samhälle.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig samma högskolebehörighet som samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet. Du får full behörighet till vidare studier inom framför allt samhällsvetenskap och humaniora.

Valmöjligheter

Du väljer minst tre av kurserna Foto 1, Film- och tv-produktion 1, Journalistik, reklam och information 1, Matematik 3b och Moderna språk. Du kan välja alla fem.

Det Digitala Samhället är en utbildning som är baserad på det estetiska programmet, inriktning estetik och medier.

DET DIGITALA SAMHÄLLET


I vårt digitala samhälle behövs du som är en nyfiken och tänkande samhällsvetare och som samtidigt har kontroll över alla de kommunikationssätt och kanaler vi använder! Alla människor kommunicerar, skapar film, foto och texter, men få är tränade i att göra det bra; så att budskapet når fram på bästa sätt! Idag måste chefer, ledare och politiker förstå hur medierna fungerar. Journalister måste kunna skapa foto och film. Medieskapare måste kunna förstå hur samhället och politikerna tänker och resonerar. Allt hänger ihop!

Senaste nyheterna från Det Digitala Samhället.
Följ oss!

Programchef

  •  

    Susanne Durlind
    Det mest spännande med mina ämnen och Det Digitala Samhället är att de tar sitt avstamp precis där vi alla står: I det globaliserade digitala samhället. Här tas det varje vecka hundratals miljarder foton och vi har tillgång till enorma mängder information. Men varifrån kommer egentligen all information och alla budskap vi möter? Vem är avsändaren och varför? Att få vara med och skapa en ökad förståelse och förmåga att analysera vår samtid är fantastiskt roligt!
    Läs mer