Estetiska programmet – media

Elever

 •  

  Max Hjelm
  Jag var jättevelig och tänkte gå natur, ekonomi, sam, estet, drama - allt. Men jag insåg att allt jag velat är att jobba med media i någon form, och om man ska orka tre hela år i en frivillig skolgång så måste man välja något man tycker om. Dessutom, när jag lagt till matematik 2 i tvåan så får jag samma behörighet som sameleverna.
  Läs mer

 •  

  Daniel Tamme
  Estetmedia är högskoleförberedande och ger bra behörighet för att plugga vidare. Och det är dessutom den absolut roligaste utbildningen om du gillar att vara kreativ och produktiv inom film och foto bl.a.
  Läs mer

 •  

  Caroline Lodén
  Ett speciellt minne är nog första dagen. Man var väldigt spänd för att träffa en helt ny klass men redan på första dagen så lärde vi alla känna varandra lite grann och hela första veckan var helt underbar!
  Läs mer

 •  

  Hanna Eriksson
  Välj något som du verkligen tycker är kul! Lyssna inte bara på vad dina andra vänner ska gå, du kommer få så många nya vänner. Och var inte så nervös inför ditt val, det kommer bli en av de bästa tiderna i ditt liv.
  Läs mer

 •  

  Mathilda Laestadius
  Jag får verkligen utveckla min egen kreativitet genom foto, film och annan estetisk kommunikation. Det är jätteroligt att få göra det man brinner för, och dessutom på skoltid!
  Läs mer

Poängplan Avgångselever – vad hände efter studenten?

Vem är du?

– Du vill kombinera din kreativitet med en bra grund för fortsatta akademiska studier!
– Du älskar foto, film, grafisk design och webb!
– Du vill arbeta kreativt, är full av idéer och har stor berättarlust!
– Du vill lära dig hur man kommunicerar med olika uttryck inom media!

Vad får du?

Vi lovar dig tre kreativa, spännande och utmanande år. Hos oss kommer du att lära dig att arbeta både självständigt och i grupp, driva dina egna projekt och hålla deadlines. Hos våra erfarna och spetsutbildade mediepedagoger får du en rejäl grund i Fotografisk bild, Film- och TV-produktion och Grafisk kommunikation och fördjupar dig sedan inom ditt favorituttryck. Inom det individuella valet kan du även bredda dig i till exempel Webbutveckling eller nå en nivå högre i matematik. Vi bjuder in intressanta föreläsare, åker på studiebesök och samarbetar med externa företag för att få jobba med verkliga uppdrag.

Vad gör du sen?

Du har mycket att välja mellan när du ska studera vidare. Utbildningen ger dig behörighet för vidare studier inom samhällsvetenskap och humaniora såväl som för fortsatta studier inom bland annat media och reklam. Hos oss får du en högskoleförberedande utbildning som är både kreativ, praktisk, teoretisk och som svarar mot samhällets behov av drivna, kreativa och välutbildade människor.

Våra avgångselever

Fotografi

Utrustning och lokaler

På Estetmedieprogrammet använder du professionell utrustning från ledande tillverkare. Vi har bl.a. systemkameror från Nikon (D40, D70, D90, D3100 och D5100) för stillbildfotografering och filmning. Vi jobbar även med videokameror från Canon (HD FX100) för film och tv-produktioner. Du väljer själv verktyg som passar din produktion för bästa resultat. Du kan boka skolans utrustning när du vill.

Varje elev har en egen Mac och använder bland annat Adobe Photoshop för redigering och retusch av bilder, Avid Media Composer för redigering av film och Adobe Indesign och Adobe Illustrator för grafisk design.

I våra studior har du förutsättningar att skapa något riktigt bra som visas upp i skolans bio, på nätet eller i skolans egna TV- och radiokanaler. Kanske vågar du även tävla i någon av landets filmfestivaler?

TV-studion (som är den största i Norrort med sina ca 200m2), fotostudion (med fonder och ljussättning) och effektstudion (med Greenscreen) står till ditt förfogande under hela din utbildning.

Estetmedia-TEG

Estetmedia på Täby Enskilda. Foto: Ellen Hallensjö


Mediearkivet – ett urval

Vår webb-TV: Se och lyssna på massor av film, TV och radio som vi producerar i mediekurserna.

Informationsfilmstävlingen, vinnare

TEEO arrangerade tillsammans med marknadsgruppen på Täby Enskilda en informationsfilmstävling. Här är vinnarbidraget!

Sälenresan

Sälenresan 2013, av Oskar Engman, Calle Ahldén och Daniel Tamme i EM3a+b. En promofilm för vår årliga resa till sälen, i kurserna Idrott och hälsa 2, Foto 2-3 och Naturkunskap 2.

Terminsstart 2013

Terminsstart 2013, producerad av EstetMedia.

Programchef

 •  

  Per Hugosson Hagdahl
  EstetMedia på Täby Enskilda är en fantastisk utbildning, för dig som vill få en bra teoretisk grund för att plugga vidare på högskola och universitet, med en bredd och ett djup inom media som ger dig möjlighet att söka vidare till medieutbildningar och mediejobb.
  Läs mer


Personal

 •  

  Hanna Pohjola
  Jag brinner framförallt för undervisning och mina ämnen och jag vill få eleverna att upptäcka hur kul de är. Dessutom vill jag få unga människor att tro på sig själva, att våga experimentera och hitta sina uttryck.
  Läs mer

 •  

  Marie Nordberg
  Jag älskar att fotografera kontraster! Både kontraster i bildens innehåll men också kontrasterna mellan ljus och skugga, färger och former. I undervisningen arbetar du och jag gemensamt för att du ska kunna lära dig allt du vill.
  Läs mer

 •  

  Robert Selin
  Hos mig får du lära dig alltifrån praktiskt filmarbete till filmhistoria med massor av roliga och utmanande övningar. Vi arbetar med professionella verktyg som HD-kameror och redigeringsverktyg som används på de stora Hollywoodfilmerna. På kurserna gör vi bl.a. musikvideo, reklam- och kortfilm med en fullt utrustad bio som hemklassrum.
  Läs mer

 •  

  Julia Hede Wilkens
  I medieproduktion kommer vi att arbeta i mindre grupper, med att producera radio- och TV-sändningar, reportage, trailers och jinglar till vår lokal-TV station.
  Läs mer