Ekonomiprogrammet Intagningsgräns 2016: 285

Elever

 •  

  Moa Askeljung
  Det bästa med EK-programet är att man får testa båda inriktningarna, ekonomi och juridik.
  Läs mer

 •  

  Balder Isaksson
  Tänk på att läsa något som du tror intresserar dig. Välj skola och program efter ditt egna intresse inte dina vänners.
  Läs mer

 •  

  Hannah Barklund
  Gå på så många öppna hus du kan för allt handlar om hur du känner/mår när du är i skolan.
  Läs mer

 •  

  Joanna Berggren
  Jag var och är fortfarande osäker på vad jag vill jobba med när jag är äldre, så därför valde jag en linje som är ganska bred och har ganska många dörrar öppna till framtiden.
  Läs mer

 •  

  Sara Forsberg
  Det bästa tipset jag har till 9:or som ska välja gymnasie och program är att gå något som man tycker verkar intressant och roligt och gå på magkänsla och ta det som passar en själv bäst.
  Läs mer

 •  

  Maja Kallin Fredriksson
  Jag var absolut inte säker på vilken skola jag ville gå på och efter mycket letande och många öppna hus så kändes det bara bäst på Täby Enskilda. Självklart var undervisningen i mitt val av B språk, mandarin , lokalerna, tekniken och maten ett stort plus men i slutändan var det ändå magkänslan som fick bestämma.
  Läs mer

 •  

  Sofie Allbrink
  Inte stressa, ta det lugnt och fråga lärarna om det är något som är oklart. Våga göra fel.
  Läs mer

 •  

  Ada Lindmark
  Gör något du själv tycker låter intressant, gör gymnasietiden till något roligt!
  Läs mer

 •  

  Tove Rosin
  Det roligaste är att jag läser kurser som intresserar mig. Sedan är det även kul att läsa kurser som psykologi, filosofi och privatjuridik då de är helt nya ämnen för mig. Programmet erbjuder även retorik vilket kommer gynna mig i framtiden.
  Läs mer

 •  

  Daniel Eriksson
  Det bästa med att gå ekonomi-juridik är bredden på programmet. Att läsa allt ifrån samhällskunskap till kriminologi ger en variation i skolgången som är svår att överträffa.
  Läs mer

Inriktning Ekonomi:

Poängplan - Internationell Ekonomi

Vem är du?

– Älskar du att omsätta idéer i verkligheten?
– Vill du släppa loss entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet?
– Är du intresserad av att förstå hur internationell ekonomi samspelar?

Vad får du?

I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum. Utbildningen har fokus på både småskaliga företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar. I en allt mer globaliserad värld får du en insikt i den dynamiska internationella ekonomin.

Vad gör du sen?

Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå. Hos oss kan du bli diplomerad gymnasieekonom.

Inriktning Juridik:

Poängplan - Kriminologi

Vem är du?

– Fascineras du av rättvisefrågor och mänskligt beteende?
– Är du intresserad av olika aspekter av brott och straff?
– Vill du lära dig mera om juridikens roll i samhällsutvecklingen?

Vad får du?

Utbildningen spänner från juridikens roll i det lilla vardagsjuridiska perspektivet till det internationella i kursen Affärsjuridik. I vår unika programfördjupning får du lära dig om olika psykologiska teorier bakom kriminalitetens former och förklaringsmodeller. Dessa studier i kombination med kurser i retorik och filosofi ger dig en utmärkt grund för framtida högskolestudier med siktet inställt på exempelvis advokatyrket.

Vad gör du sen?

Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

logga_ekonom

Programchef

 •  

  Allan Hennius
  Ekonomiprogrammet är en spännande blandning av teoretiska kunskaper och handfasta färdigheter. Hos oss lär du dig avancerade nationalekonomiska teorier men också grunderna i bokföring, företagande och marknadsföring. Vi som arbetar på ekonomiprogrammet vill att du ska upptäcka ekonomiämnets alla olika sidor på ett engagerande sätt. Dessutom får du som läser ekonomiinriktningen på vår skola chansen att bli Diplomerad Gymnasieekonom – en merit i ditt CV.
  Läs mer


Personal

 •  

  Karl Gyalog
  Jag försöker hitta en balans bland de fyra färdigheterna som jag anser utgör grunden för mina ämnen - tala, lyssna, skriva och läsa.
  Läs mer

 •  

  Marika Gustafsson
  Är omåttligt intresserad av folkmord generellt och av Förintelsen i synnerhet.
  Läs mer