Ekonomiprogrammet Intagningsgräns 2017: 300

Elever

 •  

  Hannah Barklund
  Gå på så många öppna hus du kan för allt handlar om hur du känner/mår när du är i skolan.
  Läs mer

 •  

  Tove Rosin
  Det roligaste är att jag läser kurser som intresserar mig. Sedan är det även kul att läsa kurser som psykologi, filosofi och privatjuridik då de är helt nya ämnen för mig. Programmet erbjuder även retorik vilket kommer gynna mig i framtiden.
  Läs mer

 •  

  Torsten Greber
  Första dagen när man ropas upp av rektorn och får gå upp och möta sin klass. Det var riktigt häftigt och man förstod verkligen att det äventyret hade börjat!
  Läs mer

 •  

  Moa Askeljung
  Det bästa med EK-programet är att man får testa båda inriktningarna, ekonomi och juridik.
  Läs mer

 •  

  Daniel Eriksson
  Det bästa med att gå ekonomi-juridik är bredden på programmet. Att läsa allt ifrån samhällskunskap till kriminologi ger en variation i skolgången som är svår att överträffa.
  Läs mer

 •  

  Elin Giding
  Resan till Rom vi gjorde med klassen i 2:an; vi såg påven i Vatikanen vilket man inte gör varje dag!
  Läs mer

 •  

  Balder Isaksson
  Tänk på att läsa något som du tror intresserar dig. Välj skola och program efter ditt egna intresse inte dina vänners.
  Läs mer

 •  

  Josefin Due-Boje
  Det bästa minnet från Teg var nog när vår klass Ek3a åkte tillsammans med Sven och Christian till Italien! Den sjukaste resan ever!
  Läs mer

 •  

  Sara Forsberg
  Det bästa tipset jag har till 9:or som ska välja gymnasie och program är att gå något som man tycker verkar intressant och roligt och gå på magkänsla och ta det som passar en själv bäst.
  Läs mer

 •  

  Joanna Berggren
  Jag var och är fortfarande osäker på vad jag vill jobba med när jag är äldre, så därför valde jag en linje som är ganska bred och har ganska många dörrar öppna till framtiden.
  Läs mer

Inriktning Ekonomi:

Poängplan - Internationell Ekonomi

Vem är du?

– Älskar du att omsätta idéer i verkligheten?
– Vill du släppa loss entreprenören i dig och få utlopp för din kreativitet?
– Är du intresserad av att förstå hur internationell ekonomi samspelar?

Vad får du?

I vårt ekonomiprogram sätter vi din initiativförmåga och kraft att tänka nytt och banbrytande i centrum. Utbildningen har fokus på både småskaliga företagsekonomiska processer och internationella ekonomiska samband. Hos oss får du de nödvändiga kunskaperna i hur företag och organisationer fungerar. I en allt mer globaliserad värld får du en insikt i den dynamiska internationella ekonomin.

Vad gör du sen?

Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå. Hos oss kan du bli diplomerad gymnasieekonom.

Inriktning Juridik:

Poängplan - Kriminologi

Vem är du?

– Fascineras du av rättvisefrågor och mänskligt beteende?
– Är du intresserad av olika aspekter av brott och straff?
– Vill du lära dig mera om juridikens roll i samhällsutvecklingen?

Vad får du?

Utbildningen spänner från juridikens roll i det lilla vardagsjuridiska perspektivet till det internationella i kursen Affärsjuridik. I vår unika programfördjupning får du lära dig om olika psykologiska teorier bakom kriminalitetens former och förklaringsmodeller. Dessa studier i kombination med kurser i retorik och filosofi ger dig en utmärkt grund för framtida högskolestudier med siktet inställt på exempelvis advokatyrket.

Vad gör du sen?

Denna breda utbildning ger dig god behörighet till vidare studier inom framför allt ekonomi, juridik och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

logga_ekonom

Programchef


Personal

 •  

  Marika Ivarsdotter
  Är omåttligt intresserad av folkmord generellt och av Förintelsen i synnerhet.
  Läs mer