Det Digitala Samhället

Det Digitala Samhället

Poängplan – Det digitala samhället

Vad du vill

Du vill studera vidare på högskola!
Du tycker om att kommunicera!
Du är intresserad av samhällsämnena och journalistik!
Du tycker om digital bildbehandling, film och foto!
Då passar Det Digitala Samhället dig!

Under utbildningen

Du läser alla de viktiga kurser som du behöver för att få behörighet till högskolan. Flera av dessa kurser ger dig också meritpoäng, till exempel Engelska 7, Moderna språk och Matematik 3.
Du lär dig grunderna i medieproduktion, journalistik, foto, digital bildbehandling och film. Du lär dig hur medier, konst, politik, historia och kultur formar och påverkar vårt samhälle.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig samma högskolebehörighet som Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet. Du får full behörighet till vidare studier inom samhällsvetenskap, humaniora och ekonomi.

Valmöjligheter

Du väljer minst tre av kurserna Foto 1, Film- och tv-produktion 1, Journalistik, reklam och information 1, Matematik 3b och Moderna språk. Du kan välja alla fem.

När du ska söka till Det Digitala Samhället
gyantagningen.se väljer du först Estetiska programmet. Där väljer du sedan Det Digitala Samhället. Det Digitala Samhället är en utbildning som är baserad på det estetiska programmet, inriktning estetik och medier.

Digitala Samhällets Mediespelare hittar du film, foto, journalistik som vi producerar i våra kurser.

Liselotte Lundh

Programchef DS

E-post: liselotte.lundh

I vårt snabba och digitala samhälle behövs nyfikna och tänkande samhällsvetare som samtidigt behärskar alla de kommunikationssätt och kanaler vi använder. Alla människor kommunicerar, skapar film, foto och texter, men få är tränade i att göra det bra – så att budskapet når fram på bästa sätt. Idag måste chefer, ledare och politiker förstå hur medierna fungerar. Journalister och kommunikatörer måste kunna skapa foto och film. Medieskapare måste förstå hur samhället och politikerna tänker och resonerar. Allt hänger ihop.

Richard – Digitala Samhället

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG för att jag endast hade hört bra saker om skolan samt att jag tyckte att lokalerna var superfina, vilket givetvis är mer inbjudande för studier.

Därför valde jag programmet
Jag ville ha sam-behörigheten, men samtidigt få utöva min hobby i skolan och lära mig mer om den, det vill säga foto.

Det bästa med TEG
På TEG finns många bra lärare, vilket i sin tur gör att alla kan få den hjälp den behöver samt att ledningen alltid är öppna för förslag på förändring. På TEG hörs eleverna.

Det bästa med programmet
Det är väldigt brett samt ger en schysst högskolebehörighet

Ett bra minne från gymnasietiden
Alla bra lärare som alltid försöker göra vår gymnasietid så bra och rolig som möjligt.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Välj TEG. Du kommer inte ångra dig.