Teknik­programmet

Teknikprogrammet

Poängplan – Teknikvetenskap

En tekniker vill förstå och behärska samhällets tekniska byggstenar, det innebär att kunna använda de mest användbara programmerings- språken, att kunna bygga egna digitala lösningar. En tekniker gillar att bygga modeller och göra beräkningar inom mekanik och hållfasthet.

Låter det här spännande? Då är teknikprogrammet en utbildning för dig!

Under utbildningen

Programmet ger dig goda baskunskaper inom teknik, matematik och teknisk datoranvändning. Du kommer att få experimentera, konstruera och laborera med olika verktyg. På vårt teknikprogram får du träna på att tillämpa teoretiska kunskaper för att hitta praktiska lösningar till verkliga problem. Vi samarbetar också med Vetenskapens Hus för att ge dig ett bredare perspektiv på dina kunskaper och insikter om hur arbetssätt och metoder ser ut i utbildning och yrkesliv efter gymnasiet.

Efter utbildningen

Efter att ha läst vårt teknikprogram kan du fort- sätta att studera framförallt teknik, men även naturvetenskap och arkitektur på högskola och universitet.

Valmöjligheter

I årskurs tre väljer du mellan kurserna Engelska 7, Moderna språk, Matematik 5 och Matematik – specialisering.

Igor Govorcinovic

Programchef NA/TE E-post: igor.govorcinovic Mobil: 0739842902

Olivia – Teknikprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag har under hela min uppväxt bott i en mindre stad och gått i en skolan med samma människor i 10 år. Jag kände därför att jag behövde omväxling och TEG var perfekt för det. Det var en ny skola i en ny stad med nya människor och bra stämning.

Därför valde jag programmet
Det är ett väldigt brett teknikprogram med en blandning av både praktiskt och teoretiskt arbete. Man får lära sig både webbdesign, CAD, programmering osv. vilket jag inte sett på många andra skolor som har teknikprogrammet. Det ger också väldigt bra möjligheter till vidare studier.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG måste nog vara stämningen mellan härliga elever och engagerade lärare! Maten är också jättegod!

Det bästa med programmet
Variationen mellan det praktiska och teoretiska, man kan se resultat direkt när man gör något. Det var också fler tjejer än vad jag trodde det skulle vara på teknikprogrammet vilket jag tycker är jätteroligt!

Ett bra minne från gymnasietiden
Något som jag kommer ihåg lite extra är insparken från 1:an. Då hade vi bara gått i skolan någon månad och, även om man inte kände varandra jättebra, blev det en helt fantastisk kväll och man lärde känna så många nya från andra klasser också. Vi sågs alla tjejer i klassen och gjorde oss iordning tillsammans och sen åkte vi tillsammans till insparken. Det va verkligen så kul. Sen fixar skolans elevkår massor av roliga aktiviteter utöver det som jag också har massa minnen från, men också bra minnen från lektioner och raster.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Välj det du är intresserad av inte det som dina kompisar väljer för man lär att känna nya snälla, roliga och härliga människor! Jag är så glad att jag vågade göra det och har hittat så många nya kompisar samtidigt som jag har kvar mina gamla kompisar från högstadiet också.