Meny
Dag | Lunch | Alternativ |
---|---|---|
Mån | Pasta "Bönolese" med rotfrukter, rödvin och vitlök | |
Tis | Stekt ris "Phnom Phen" med kastanj, lime och ingefära | Majskyckling "French Connection" med puylinser |
Ons | Sötpotatis "Domoda" med tahini och vitlök | Laxfärsbiff "Sandefjord" med färskpotatis |
Tor | Majs "Fritter" med mango och cous-cous | Pasta "Vato Loco" med chorizo och tomat |
Fre | Falafel "Daboul Deluxe" med vitlök och gurka | Kalvstek "Tritip" med yoghurt och citron |
Bistro Bentley
Tobias Bentley tillsammans med sina fantastiska medarbetare i köket bjuder på god mat varje dag i Täby Enskildas Bistro Bentley!
Många recept från Bistro Bentley finns i Täby Enskildas tre böcker:
- Täby Enskildas kokbok, Riktigt bra skolmat (2010) – slutsåld
- Täby Enskildas nya kokbok, Passion för skolmat (2014)
- Kultur och koriander, en tanke- och kokbok om utvecklingens umami (2019)
Böckerna finns till försäljning i receptionen på Täby Enskilda Gymnasium eller via telefon/e-post. Kostnad 150 kr exklusive frakt.
I media
- Skolmaten eleverna tycker är toppen – Kultursmakarna (2015-02-05)
- Artikel i SvD (Resor&Mat) (2014-03-02)
- P4 Radio Stockholm – Förmiddag (2014-02-26)
- Om skolmat i Mitt i – Täby (2014-02-11)
- Skolmathjälte från Grill (2011-02-11)
- Bloggen Äkta vara (2010-12-08)
- Om Tobias och skolmat i Mitt i Täby (2010-12-08)
- ABC (regionala nyheterna) – Stjärnkock lyfte skolmaten (2010-12-07)
- P4 Radio Stockholm – Äntligen onsdag (2010-12-01)
Pressbilder
Får användas i samband med information om några av våra kokböcker eller efter tillstånd av presskontakt Tomas Wallentinus.