Meny
Dag | Lunch | Alternativ |
---|---|---|
Mån | Fusilli "G.O.A.T" med ratatouille och getost | Fusilli "Tartufo" med rökt kalkon och tryffel |
Tis | Svartrot "Terrine" med färskpotatis och bluecheese | Fläskkarré "BBQ" med jalapeno och vitlök |
Ons | Rödbetsbiffar "Greque" med citron, vitlök & feta | Kycklinggryta "Bombay" med krämig tomatcurry & basmatiris |
Tor | Polenta "Concassé" med tomat, kapris och basilika | Laxpudding "Tradition" med smör och dill |
Fre | Falafel "Daboul Deluxe" med vitlök och gurka | Chorizo "Athen" med gurka, yoghurt och citron |
Bistro Bentley
Tobias Bentley tillsammans med sina fantastiska medarbetare i köket bjuder på god mat varje dag i Täby Enskildas Bistro Bentley!
Många recept från Bistro Bentley finns i Täby Enskildas tre böcker:
- Täby Enskildas kokbok, Riktigt bra skolmat (2010) – slutsåld
- Täby Enskildas nya kokbok, Passion för skolmat (2014)
- Kultur och koriander, en tanke- och kokbok om utvecklingens umami (2019)
Böckerna finns till försäljning i receptionen på Täby Enskilda Gymnasium eller via telefon/e-post. Kostnad 150 kr exklusive frakt.
I media
- Skolmaten eleverna tycker är toppen – Kultursmakarna (2015-02-05)
- Artikel i SvD (Resor&Mat) (2014-03-02)
- P4 Radio Stockholm – Förmiddag (2014-02-26)
- Om skolmat i Mitt i – Täby (2014-02-11)
- Skolmathjälte från Grill (2011-02-11)
- Bloggen Äkta vara (2010-12-08)
- Om Tobias och skolmat i Mitt i Täby (2010-12-08)
- ABC (regionala nyheterna) – Stjärnkock lyfte skolmaten (2010-12-07)
- P4 Radio Stockholm – Äntligen onsdag (2010-12-01)
Pressbilder
Får användas i samband med information om några av våra kokböcker eller efter tillstånd av presskontakt Tomas Wallentinus.