Studie- och yrkes­vägledning

Öppet hus på distans

Läs mer om vårt Öppet hus på distans här!

Att välja Täby Enskilda

Jag heter Per Hagdahl och jag är biträdande rektor på skolan. Att välja gymnasium och program är ett stort och viktigt beslut och jag vill hjälpa dig att välja rätt. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor. Jag hjälper dig att förstå fördelar med olika program och inriktningar, meritpoäng, tankar kring vidare studier och vad vi kan erbjuda på vår skola. Du träffar mig på mässor och öppet hus. Vill du gå en provdag på skolan så hör av dig. Du når mig på per.hagdahl@tabyenskilda.se.

Det Digitala Samhället – ett tryggt val

Vi är stolta över våra populära utbildningar. Hos oss finns något för alla.
Vårt program Det Digitala Samhället (baserat på Estetiska programmet) ger dig precis samma behörighet till högskolestudier som ekonomi- och samhällsprogrammet. Vi vet att detta program sticker ut. Det är en bred utbildning med de mest nöjda eleverna och den mest kreativa känslan.

Våra program

Om antagning, klassbyten och att ansöka om plats på Täby Enskilda

Frågor om antagningen

Antagningen till vår skola går via Gymnasieantagningen. De har hand om all antagning fram till uppropet i augusti. Då tar vi över reservlistan och ringer i tur och ordning till reserver om det skulle uppstå en plats. För frågor om antagningen innan vårt upprop i augusti behöver du vända dig till Gymnasieantagningen.

Klassbyten

Önskemål om att gå i samma klass som en specifik elev lämnas till syv@tabyenskilda.se senast 7 augusti. Vi försöker tillmötesgå dessa önskemål, men kan inte garantera att vi får till det. Flera olika parametrar bestämmer klassernas sammansättning.
Önskemål om att byta klass efter uppropet lämnas skriftligen till rektor Jan Liljegren senast 28 augusti. Vi genomför inga klassbyten under de första veckorna. Klassbyten genomförs endast i mån av plats.

Ansökan om en plats på Täby Enskilda för dig som redan går på en annan gymnasieskola

Om du redan går i en annan gymansieskola och vill ansöka om en plats på Täby Enskilda behöver du fylla i denna ansökan och skicka den till syv@tabyenskilda.se. Du ställs då i vår kö, som vi följer i turordning när lediga platser uppstår.

Öppet hus på distans

Fredag 27 november 2020
Fredag 22 januari 2021
Läs mer om vårt Öppet hus på distans här!

Lär dig mer om Täby Enskilda

På vår YouTube-kanal finns många filmer som beskriver vår skola!

I slutet av november månad kommer vi att publicera flera nya filmer där du får se våra lokaler, träffa elever och lärare och lära dig mer om hur vår skola fungerar.

Läs mer om vårt Öppet hus på distans här!

Mässor

 • Dantemässan i Täby Racketcenter, 14 november inställd. Preliminärt sker mässan istället 20 mars 2021.
 • Gymnasiemässan i Älvsjö, 19-21 november 2020 är digital i år. Vi deltar inte i denna digitala mässa. Vi hänvisar till vårt öppna hus, som hålls på distans 27/11 2020 och 22/1 2021.

Slutgiltig antagning 2020

 • Det Digitala Samhället:

  Antagningsgräns: 272,5

   

  Median: 297,5

 • Ekonomiprogrammet:

  Antagningsgräns: 315

   

  Median: 327,5

 • Samhällsprogrammet:

  Antagningsgräns: 305

   

  Media: 315

 • Naturvetenskapsprogrammet:

  Antagningsgräns: 330

   

  Median: 335

 • Teknikprogrammet:

  Antagningsgräns: 322,5

   

  Median: 330

Täby Enskilda Gymnasiums katalog

Katalog: Läråret 2021/2022
Broschyr: Statistik: hela bilden

Individuella val och språk

Lista på kurser från nuvarande lärår