Studie- och yrkes­vägledning

Att välja vår skola

Jag heter Per Hagdahl, jag är biträdande rektor och jag ansvarar för studie- och yrkesvägledning på skolan. Du kommer att få hjälp med att välja skola och program av mig. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor. Jag hjälper dig att förstå fördelar med olika program och inriktningar, meritpoäng, tankar kring vidare studier och vad vi kan erbjuda på vår skola. Att välja gymnasium och program är ett stort och viktigt beslut och jag vill hjälpa dig att välja rätt. Vi ses! Du träffar mig på mässor och öppet hus. Vill du gå en provdag på skolan så hör av dig till mig. För att nå mig går det bra att mejla mig.

FAQ: Om antagning, klassbyten och att ansöka om plats på Täby Enskilda

Frågor om antagningen

Antagningen till vår skola går via Gymnasieantagningen. De har hand om all antagning fram till uppropet i augusti. Då tar vi över reservlistan och ringer i tur och ordning till reserver om det skulle uppstå en plats. För frågor om antagningen innan vårt upprop i augusti Gymnasieantagningen.

Klassbyten

Önskemål om att gå i samma klass som en specifik elev lämnas till syv@tabyenskilda.se senast 1 augusti. Vi försöker tillmötesgå dessa önskemål, men kan inte garantera att vi får till det. Flera olika parametrar bestämmer klassernas sammansättning. Önskemål om att byta klass efter uppropet lämnas skriftligen till rektor jan.liljegren@tabyenskilda.se senast 30 augusti. Vi genomför inga klassbyten under de första veckorna. Klassbyten genomförs endast i mån av plats.

Ansökan om en plats på Täby Enskilda

Om du redan går i en annan gymansieskola och vill ansöka om en plats på Täby Enskilda behöver du fylla i denna ansökan och skicka den till syv@tabyenskilda.se. Du ställs då i vår kö, som vi följer i turordning när lediga platser uppstår.

Det Digitala Samhället – ett tryggt val

Vi är stolta över våra populära utbildningar. Hos oss finns något för alla. Vårt program Det Digitala Samhället (baserat på Estetiska programmet) ger dig precis samma behörighet till högskolestudier som ekonomi- och samhällsprogrammet. Vi vet att detta program sticker ut. Det är en bred utbildning med den mest kreativa känslan.

Våra program

Öppet hus

Fredag 29 november 2019, 16-19
Fredag 24 januari 2020, 16-19

Mässor

Dantemässan i Täby Racketcenter, 16 november 10.00-15.30.
Gymnasiemässan i Älvsjö, 21-23 november.

Slutgiltig antagning 2019

 • Det Digitala Samhället:
  Antagningsgräns 250 Median: 280
 • Ekonomiprogrammet:
  Antagningsgräns 297,5 Median: 315
 • Samhällsprogrammet:
  Antagningsgräns 290 Median: 312,5
 • Naturvetenskapsprogrammet:
  Antagningsgräns 322,5 Median: 332,5
 • Teknikprogrammet:
  Antagningsgräns 317,5 Median: 326,2
Antagningsstatisik på Gymnasieantagningen

Täby Enskilda Gymnasiums katalog

Läråret 2019/2020

Individuella val och språk

Lista på kurser från nuvarande lärår