Studie- och yrkes­vägledning

För dig i årskurs 9: Dags att välja gymnasium!

15 april till 18 maj pågår omvalsperioden för dig i årskurs nio! Om du har några frågor kring våra program och vår skola kan du höra av dig till oss. För frågor om antagningen kan du vända dig till Gymnasieantagningen.

Det Digitala Samhället – ett tryggt val

Vi är stolta över våra populära utbildningar. Hos oss finns något för alla.
Vårt program Det Digitala Samhället (baserat på Estetiska programmet) ger dig precis samma behörighet till högskolestudier som ekonomi- och samhällsprogrammet. Vi vet att detta program sticker ut. Det är en bred utbildning med den mest kreativa känslan.

Våra program

Att välja Täby Enskilda

Jag heter Per Hagdahl och jag är biträdande rektor och ansvarar bland annat för studie- och yrkesvägledning på skolan. Att välja gymnasium och program är ett stort och viktigt beslut och jag vill hjälpa dig att välja rätt. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor. Jag hjälper dig att förstå fördelar med olika program och inriktningar, meritpoäng, tankar kring vidare studier och vad vi kan erbjuda på vår skola. Du träffar mig på mässor och öppet hus. Vill du gå en provdag på skolan så hör av dig. Du når mig på per.hagdahl@tabyenskilda.se.

Om antagning, klassbyten och att ansöka om plats på Täby Enskilda

Frågor om antagningen

Antagningen till vår skola går via Gymnasieantagningen. De har hand om all antagning fram till uppropet i augusti. Då tar vi över reservlistan och ringer i tur och ordning till reserver om det skulle uppstå en plats. För frågor om antagningen innan vårt upprop i augusti behöver du vända dig till Gymnasieantagningen.

Klassbyten

Önskemål om att gå i samma klass som en specifik elev lämnas till syv@tabyenskilda.se senast 1 augusti. Vi försöker tillmötesgå dessa önskemål, men kan inte garantera att vi får till det. Flera olika parametrar bestämmer klassernas sammansättning.
Önskemål om att byta klass efter uppropet lämnas skriftligen till rektor jan.liljegren@tabyenskilda.se senast 30 augusti. Vi genomför inga klassbyten under de första veckorna. Klassbyten genomförs endast i mån av plats.

Ansökan om en plats på Täby Enskilda för dig som redan går på en annan gymnasieskola

Om du redan går i en annan gymansieskola och vill ansöka om en plats på Täby Enskilda behöver du fylla i denna ansökan och skicka den till syv@tabyenskilda.se. Du ställs då i vår kö, som vi följer i turordning när lediga platser uppstår.

Öppet hus

Fredag 27 november 2020, 16-19
Fredag 22 januari 2021, 16-19

Mässor

Dantemässan i Täby Racketcenter, 14 november 2020
Gymnasiemässan i Älvsjö, 19-21 november 2020

Slutgiltig antagning 2019

 • Det Digitala Samhället:

  Antagningsgräns: 250

   

  Median: 280

 • Ekonomiprogrammet:

  Antagningsgräns: 297,5

   

  Median: 315

 • Samhällsprogrammet:

  Antagningsgräns: 290

   

  Media: 312,5

 • Naturvetenskapsprogrammet:

  Antagningsgräns: 322,5

   

  Median; 332,5

 • Teknikprogrammet:

  Antagningsgräns: 317,5

   

  Median: 326,2

Antagningsstatisik på Gymnasieantagningen

Täby Enskilda Gymnasiums katalog

Läråret 2020/2021

Individuella val och språk

Lista på kurser från nuvarande lärår