Studie- och yrkes­vägledning

Sök till oss på Täby Enskilda

Du söker till oss via Gymnasieantagningen.

Öppet hus

Från måndag 24 januari till fredag 28 januari kan ni följa vårt Öppna hus via våra digitala plattformar. För mer information spana in vår Öppet hus-sida.

På vår Öppet hus-sida kan du även se skolans fina lokaler, lyssna på våra elever och lärare, samt lär känna skolans kultur. Där hittar du också vårt inspelade, livesända Öppet hus på distans, som ägde rum 27 november 2020 och 22 januari 2021.

Våra program

Det Digitala Samhället – ett tryggt val

Vi är stolta över våra populära utbildningar. Hos oss finns något för alla. Vårt program Det Digitala Samhället (baserat på Estetiska programmet) ger dig samma behörighet till högskolestudier som ekonomi- och samhällsprogrammet. Vi vet att detta program sticker ut. Det är en bred utbildning med de mest nöjda eleverna och den mest kreativa känslan!

Vanliga frågor och svar – FAQ

Många hör av sig till oss för att lära sig mer om Täby Enskilda. Det gillar vi! Här finns många svar på dina frågor!

Om antagning, klassbyten och att ansöka om plats på Täby Enskilda

Frågor om antagningen

Antagningen till vår skola går via Gymnasieantagningen. De har hand om all antagning fram till uppropet i augusti. Då tar vi över reservlistan och ringer i tur och ordning till reserver om det skulle uppstå en plats. För frågor om antagningen innan vårt upprop i augusti behöver du vända dig till Gymnasieantagningen.

Klassbyten

Önskemål om att gå i samma klass som en specifik elev lämnas till syv@tabyenskilda.se senast 6 augusti. Vi försöker tillmötesgå dessa önskemål, men kan inte garantera att vi får till det. Flera olika parametrar bestämmer klassernas sammansättning.

Önskemål om att byta klass efter uppropet lämnas skriftligen till rektor Jan Liljegren senast 27 augusti. Vi genomför inga klassbyten under de första veckorna. Klassbyten genomförs endast i mån av plats.

Ansökan om en plats på Täby Enskilda för dig som redan går på en annan gymnasieskola

Om du redan går i en annan gymnasieskola och vill ansöka om en plats på Täby Enskilda behöver du fylla i denna ansökan och skicka den till syv@tabyenskilda.se. Du ställs då i vår kö, som vi följer i turordning när lediga platser uppstår.

Se dig om i 360° i våra lokaler

Att välja Täby Enskilda

Jag heter Per Hagdahl och jag är tillförordnad rektor på skolan. Att välja gymnasium och program är ett stort och viktigt beslut och jag vill hjälpa dig att välja rätt. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor. Vi hjälper dig att förstå fördelar med olika program och inriktningar, meritpoäng, tankar kring vidare studier och vad vi kan erbjuda på vår skola. Du träffar oss på mässor och öppet hus. Vill du gå en provdag på skolan så hör av dig. Du når vår studie- och yrkesvägledning på syv@tabyenskilda.se.

Per Hagdahl, biträdande rektor

Lär dig mer om Täby Enskilda

På vår YouTube-kanal finns många filmer som beskriver vår skola!

Läs mer om Öppet hus här!

Katalog 2022

Katalog: Läråret 2022
Broschyr: Statistik: Hela bilden (En sammanställning av Gymnasieantagningens elevenkät.)

Slutgiltig antagning 2021

 • Det Digitala Samhället:

  Antagningsgräns: 240

   

  Median: 275

 • Ekonomiprogrammet:

  Antagningsgräns: 295

   

  Median: 315

 • Samhällsprogrammet:

  Antagningsgräns: 302,5

   

  Media: 317,5

 • Naturvetenskapsprogrammet:

  Antagningsgräns: 327,5

   

  Median: 337,5

 • Teknikprogrammet:

  Antagningsgräns: 325

   

  Median: 335

Individuella val och språk

Lista på kurser från nuvarande lärår