Samhällsvetenskapsprogrammet Intagningsgräns 2017: 287,5

Elever

 •  

  Robert Andersson
  Det bästa med samhällsprogrammet är nog bredden på programmet och allt man lär sig, man blir verkligen förberedd och taggad att plugga vidare på universitet-/högskolenivå.
  Läs mer

 •  

  Lucas Leijonhufvud
  Det är många som till exempel vill gå sam-sam som jämför de olika sam-programmen på olika skolor och väljer utefter det. Tänk istället vilken skola du skulle trivas bäst på i första hand, och sedan tittar du mer på själva programmet.
  Läs mer

 •  

  Johan Magnusson
  Jag tycker det bästa är att man läser saker med en internationalisering.
  Läs mer

 •  

  Nora Andersson Eklund
  Det är ditt val, gör inte det valet som dina kompisar eller föräldrar vill att du ska göra, välj någonting som du själv tycker känns bra.
  Läs mer

Inriktning Beteendevetenskap

Poängplan - Psykologi och Ledarskap

Vem är du?

– Fascineras du av det sociala samspelet mellan människor?
– Vill du lära dig mera om ledarskapsfrågor och kommunikation?
– Är du intresserad av människans levnadsvillkor i det moderna samhället?

Vad får du?

I den här inriktningen ligger tonvikten vid den fördjupade förståelsen av människan och alla hennes sidor. Här får du omfattande studier i psykologi och ledarskapsfrågor och ingående kunskaper i hur vi människor kommunicerar med varandra. Det här är rätt val för dig som förundras över människans komplexa beteende.

Vad gör du sen?

I och med denna breda utbildning får du god behörighet till vidare studier inom framför allt psykologi och samhällsvetenskap. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

Inriktning Samhällsvetenskap

Poängplan - Det Internationella Samhället

Vem är du?

– Älskar du kultur, historia och vår internationella värld?
– Är du intresserad av människans villkor och utmaningar i samhället?
– Vill du utveckla din förmåga att argumentera och påverka?

Vad får du?

Det här är inriktningen för dig som vill ha en bred och gedigen samhällsvetenskaplig utbildning som lyfter fram samhället vi lever i på både nationell och internationell nivå. Genom fördjupade studier i historia, religion och samhällskunskap får du en ökad förståelse för sammanhang och utveckling. Ditt samhälleliga engagemang och din förmåga att kommunicera ditt budskap ökar i takt med att dina kunskaper och ditt självförtroende växer. Här får du en spännande kombination av seminarier, fallstudier, föreläsningar, diskussioner och studiebesök. Detta och våra fantastiska lärare gör utbildningen genuint allmänbildande.

Vad gör du sen?

I och med denna breda utbildning får du god behörighet till vidare studier inom framför allt samhällsvetenskap och humaniora. Då denna inriktning är högskoleförberedande inte bara till innehåll utan även till arbetssätt kommer du att vara mycket väl förberedd för högskolestudier på hög nivå.

UI

Programchef

 •  

  Åsa Edenfeldt
  Oavsett vilken programinriktning du går gör vi lärare vårt yttersta för att du som elev ska få en varierad och spännande undervisning, och för att vi ska ha roligt tillsammans i skolan.
  Läs mer