Blenda är stolt vinnare av kulturstipendium

Efter tre år på Täby Enskilda Gymnasium tog våra elever studenten i onsdags 7 juni i strålande sol. En av de glada studenterna blev också överraskad av Gunilla Luiga, från organisationen Rotary, som besökte skolan för att lämna över sitt kulturstipendium till henne. Stort grattis till dig Blenda!

Rotary är en världsomspännande organisation som arbetar för ett bättre samhälle. Gunilla Luigas kulturstipendium 2023 går till elever som visat på framstående förmåga och speciell talang inom någon av konstarterna. I Blendas fall gällde det film. Stipendierna är avsedda att uppmuntra fortsatt intresse och utövning av elevernas konstnärliga arbete.

Motiveringen för Blendas stipendium löd:
Blenda har under kurserna Film- och TV 1, Film-och TV 2 samt gymnasiearbetet visat en stor talang för filmproduktion. Hon arbetar metodiskt och noggrant med planering och inspelning tillsammans med övriga teammedlemmar. Hon visar stor säkerhet när det gäller redigering, vilket jag har imponerats av. Blenda är också lekfull och vågar experimentera för att hitta nya uttryckssätt. Samtliga analyser av hennes arbeten och om film är på en mycket hög nivå. Som gymnasiearbete valde hon att följa en masterclass från USA i musikkomposition för film. Sedan gjorde Blenda en egen kortfilm där hon visar prov på hur man använder filmmusik på ett bra sätt.

Blenda vill gärna arbeta med film efter gymnasiet och jag tror att hon har alla förutsättningar att lyckas med det!

Foto av Angelica Tånneryd