Ekonomielever vann idé-tävling


Josefin Grundén, Alexander Sundelin och Oscar Norrby tog hem vinsten i Offertas idétävling i samarbete med Täby Enskilda Gymnasium. En tävling som pågått under fem veckors tid med syfte att föra samman studenter och näringsliv i ett kreativt projekt.
Elever i årskurs tre på ekonomiprogrammet på Täby Enskilda Gymnasium har under våren fått chansen att arbeta fram en PR-kampanj som sedan har presenterats och bedömts av en jury på Offerta.
– Vi är bara gymnasieelever men att få arbeta med ett företag som tror på oss och tror på att vi kan hjälpa dem var guld värt. Att få låta kreativiteten flöda var jättekul, att börja från noll och komma till en färdig idé som dessutom kammade hem vinst känns helt fantastiskt! Jag själv lär mig mycket av praktiskt arbete och att faktiskt få testa på det jag läser om. Att få chansen att hjälpa Offerta ta fram en ny pr-kampanj gav mig även fler tankar och idéer om framtida studier, säger Josefin Grundén som var en av vinnarna.
Studenterna har under fem veckors tid arbetat i mindre grupper för att ta fram ett kampanjförslag som uppfyller krav på bland annat kreativitet, målgruppsanpassning och genomförbarhet.
– Den här typen av samarbeten mellan skola och näringsliv är värdefullt på så många olika sätt. Eleverna får på kort tid praktisk kunskap och erfarenhet samtidigt som de får chansen att öva på flera olika förmågor som kreativt tänkande, informationssökning och presentationsteknik, säger Ellinor Björnegren, lärare på Ekonomiprogrammet på Täby Enskilda Gymnasium.
Det är första gången som Offerta genomför tävlingen där totalt sju grupper presenterade sina idéer, men det kan bli fler tillfällen i framtiden.
– Vi hoppas att vi har kunnat ge en inblick i hur det är att arbeta på en marknadsavdelning och vilka uppgifter man kan ställas inför. Projektet har varit otroligt inspirerande även för vår del och vi hoppas kunna genomföra fler liknande samarbeten framöver, säger Sandra Jansson, webbredaktör på Offerta.
Källa: Elever i Täby tävlade i kreativt tänkande med Offerta – Offerta.se