Emma Eriksson

Titel:
Studerar IT, Design och Medier, Södertörns Högskola
Gick på Täby Enskilda:
2008-2011
Program:
Media
Vad har du gjort sen studenten?
Jag sökte direkt till ett program på högskolan då jag redan visste vad jag ville göra. Under sommaren fick jag några fotojobb sedan valde jag att ta det lugnt och ladda batterierna inför hösten. Under min ledighet har jag passat på att besöka tre festivaler, resa och umgåtts med vänner.
Vad gör du just nu?
Jag kom in på den utbildning jag ville gå det vill säga It, medier och Design på Södertörns Högskola söder om Stockholm! Jag är också konsertfotograf åt en internettidning och håller på att starta ett eget företag inom foto och design! (Hagelstorm.com).
Har du nytta av TEG-studierna i din nuvarande utbildning?
Ja, absolut! Jag gick Mediautbildningen som var en bred utbildning där jag fick lära mig massor inom det området. Nu under min första termin är det mycket repetition inom ämnen som Grafisk Kommunikation, foto och webbdesign. Det är inte bara mediaämnena som jag haft nytta av utan också de mer teoretiska ämnena där jag lärt mig att planera, skriva uppsatser och studietekniken som behövs inför högre utbildningar.
Bästa minnet från TEG-tiden?
Jag har många bra minnen från min tid på TEG och det är främst lärarna och klasskompisarna som bidragit till en härlig stämning i skolan. Det har alltid varit roligt att komma till skolan då man alltid kände att man hörde hemma där. När jag började min utbildning på TEG så trodde jag inte att film och tv skulle vara så roligt men under tredje terminen då jag läste filmkunskap och rörlig bild ändrades mina förväntningar på de kurserna. Ett starkt minne jag har är när min klass satt i Bio Selini och tittade på filmer för att sedan skriva filmanalyser eller spela in och redigera en musikvideo! Detta gjorde väl att jag och min grupp vann TEG Music Awards den terminen!
Några råd till dagens elever?
Tiden på TEG gick alldeles för fort för mig och helt plötsligt skulle jag ta studenten. Ett råd jag har är att ta vara på tiden och ha kul under de tre åren du går där. Det är också bra att välja en utbildning som man har ett stort intresse för, det gör skolgången mycket roligare!