Föreläsningar på temat klimatförändringar för skolans alla elever

Som ett led i Täby Enskildas klimatarbete har vi denna vecka haft föreläsningar på temat klimatförändringar för skolans alla elever. Klimatarbetet på Täby Enskilda är ständigt pågående och inget som stannar vid dessa föreläsningar. Vi jobbar vidare med frågan på roll call och inom kurser under året. Vi kommer inom kort också att ha ett möte för skolans personal och elever, där de som vill kan delta och bidra till djupare diskussioner om vad mer skolan kan göra i frågan.

Hur kan vi bäst hantera klimatförnekare? Vad kan vi som individer göra för att minska vårt klimatavtryck? Hur påverkas det svenska klimatet av global uppvärmning? Dessa och många andra funderingar från eleverna avhandlades under veckans klimatföreläsningar. En del frågor handlade om oro inför global uppvärmning och bästa tipset att hantera sin eventuella oro, ångest eller frustration inför denna fråga är att engagera sig.

Föreläsarna var Kevin Noone, professor i kemisk meteorologi, institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Stockholms universitet, Emelie Graham, forskare, institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Stockholms universitet, Hans Landeström, legitimerad psykolog och psykoterapeut, Somya Joshi, Head of Unit Governance and Institutions, Stockholm Environment Institute, Paul Glantz, docent, institutionen för miljövetenskap och analytisk kemi, Stockholms universitet och Helen Fischer, fil doktor i kognitiv psykologi, forskare vid Stockholm Resilience Center.