Leone Serrander

Titel:
Studerar Masters programme in Media and Communication Studies på JMK. [Red.]Sedan 2013 journalist på LRF Media.[/Red.]
Gick på Täby Enskilda:
2004-2007
Program:
Media
Vad har du gjort sen studenten?
Direkt efter studenten ville jag jobba och resa. Under tiden som jag jobbade gick jag en skrivkurs på Medborgarskolan för att inte tappa kreativiteten och under hösten år 2009 läste jag Massmediekunskap, en distanskurs på Göteborgsuniversitet. Nu pluggar jag heltid på JMK, Masters programme in Media and Communication Studies. Utbildningen ger mig en chans att fortsätta med mediestudier för att bli journalist och medieforskare.
Har du nytta av TEG-studierna i din nuvarande utbildning?
Jag har märkt att jag har en stor användning av åren från medieprogrammet på TEG. De ämnen som jag läser nu är främst teoretiska och tillgången till praktisk utövning är därför inte speciellt stor. Mina praktiska erfarenheter från TEG har inte bara hjälpt mig att inse hur mycket jag älskar medieyrket, dessutom har de gett mig en stor insyn i hur de faktiskt fungerar rent praktiskt, både det tekniska och inom det redaktionella arbetet.
Bästa minnet från TEG-tiden?
Första gången som jag skulle sända radio live var alla i redaktionen uppe i varv och torra i munnen av nervositet. Vi hade förberett reportage och intervjuer långt innan sändningsdatumet men samma dag som sändningen skulle bli av så kraschade alla hårddiskar och allt vi hade producerat var försvunnet. Istället fick vi välja mellan att inte köra programmet eller att sända med endast studiesnack och lite musik. Vi sände och den starka sammanhållningen som nervositet, intensitet och envishet ger är helt otrolig.
Några råd till dagens elever?
Lägg ner tid på produktionerna som du gör i skolan om du kan. Det blir mycket roligare att få sända något som du är nöjd över. När du börjar bli färdig för studentdagen så få inte panik om du inte vet vad du vill göra efter gymnasiet. Ta tid på dig att fundera. Som hjälp kan du pröva några kurser för att se vad olika slags utbildningar kan ge dig. Välj inte bort något för att det känns orimlig, ingenting är så omöjligt som en möjlighet du inte vågar ge dig själv.