Digitalt Öppet hus

Välkommen till vårt digitala Öppna hus!

På den här sidan visar vi allt material från tidigare Öppna hus och det kommer också att publiceras nytt material under valperioden. Gå en virtuell rundtur i lokalerna, lyssna till våra elever och titta på rektorns föreläsning. Allt det och mer kan ni göra när ni vill på det här digitala Öppna huset. Välkomna!

Ansökan till Täby Enskilda görs via www.gymnasieantagningen.se 

Du som är intresserad av något av våra program är även välkommen att ta kontakt med programchefen för det programmet

Liselotte Lundh

Programchef DS

E-post: liselotte.lundh

Karin Elmquist

Programchef SAM

E-post: karin.elmquist

Igor Govorcinovic

Programchef NA/TE

E-post: igor.govorcinovic

Mobil: 0739842902

360-graders-bilder av lokalerna

Rundvandring

Med Jenny Bellinder, lärare i svenska och religionskunskap

Följ våra uppdateringar på Instagram

@tabyenskilda

På Instagram story har våra elevguider från de olika programmen visat upp sin skoldag. I inlägg berättar vi också mer om våra lokaler, om undervisningen, om skolmaten och mycket annat! Klicka er in där, scrolla och lär er mer!

Allt material som publiceras på Instagram kommer att finnas tillgängligt på Instagram under hela valperioden. 

Katalog 2022

Katalog: Läråret 2022
Broschyr: Statistik: Hela bilden (En sammanställning av Gymnasieantagningens elevenkät.)

Det här är Täby Enskilda – Rektor Jan Liljegren förklarar

Informationsföreläsningen från Öppet hus 30 november och 3 december går att läsa här.

Läs mer om våra program

Vad tycker våra elever?

Richard – Det Digitala Samhället

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG för att jag endast hade hört bra saker om skolan samt att jag tyckte att lokalerna var superfina, vilket givetvis är mer inbjudande för studier.

Därför valde jag programmet
Jag ville ha sam-behörigheten, men samtidigt få utöva min hobby i skolan och lära mig mer om den, det vill säga foto.

Det bästa med TEG
På TEG finns många bra lärare, vilket i sin tur gör att alla kan få den hjälp den behöver samt att ledningen alltid är Öppna för förslag på förändring. På TEG hörs eleverna.

Det bästa med programmet
Det är väldigt brett samt ger en schysst högskolebehörighet

Ett bra minne från gymnasietiden
Alla bra lärare som alltid försöker göra vår gymnasietid så bra och rolig som möjligt.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Välj TEG. Du kommer inte ångra dig.

Ioana – Naturprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG på grund av att skolan var mycket positivt omtalad, dessutom för den fantastiska maten och elevernas ambitionsnivå. Skolan gav mig en mycket välkomnade känsla på det Öppna huset och mitt val kändes solklart.

Därför valde jag programmet
Valet av natur-natur för mig var mycket enkelt. Jag visste inte riktigt vad jag ville hålla på med i framtiden och naturprogrammet ger många valmöjligheter efter gymnasiet.

Det bästa med TEG
Jag skulle säga att det är de kunniga lärarna, de fina lokalerna, den goda maten och givetvis de trevliga eleverna.

Det bästa med programmet
Det bästa är nog att man får lära sig mycket och känna en gemenskap med sin klass då alla har samma intresse.

Ett bra minne från gymnasietiden
Mitt bästa minne skulle jag säga var den första veckan av 1:an. Man var smått nervös men ända taggad och det var mycket trevlig att få lära känna sin nya klass och sina lärare.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Mitt tips till dig som går sista året i grundskolan är att välja något du känner är kul att läsa om och hålla på med. Det viktigaste är vad du själv vill och inte vad någon annan tycker. Dessutom finns det alltid valmöjligheter att byta program och gymnasium om det du har valt inte passar dig.

Edvard – Teknikprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG eftersom det utan tvekan är bästa skolan för att lyckas med sina studier. Att majoriteten av elever är väldigt motiverade skapar en miljö där man ständigt jobbar för att lära sig så mycket som möjligt.

Därför valde jag programmet
Det stod mellan natur och teknik, men eftersom jag inte var så intresserad av att läsa biologi och möjligheten att välja bort moderna språk gjorde att jag valde teknikprogrammet.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG är eleverna och lärarna. Alla som kommer hit vet att skolan håller hög kvalitet och alla hjälps åt för att det ska fortsätta vara så.

Det bästa med programmet
Variationen mellan det praktiska och teoretiska, man kan se resultat direkt när man gör något. Det är också bra att man kan välja bort moderna språk.

Ett bra minne från gymnasietiden
Inget slår skollagsmatcherna. Vare sig du kommer till match för att spela eller stötta så bildas en gemenskap lik ingen annan. Tanken är att jag och några andra som börjar 3:an efter sommaren tar tag i taktpinnen och anordnar ett gäng fotbollsmatcher mot andra skolor nästa termin.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Ansök till de skolor du vill gå på oavsett om du tror att du kommer in eller inte. Det värsta är att inte ha försökt.

Scilla – Ekonomiprogrammet

Därför valde jag TEG
När jag besökte TEG under Öppna huset kändes det direkt rätt. Atmosfären är speciell här och alla är alltid trevliga och positiva.

Därför valde jag programmet
När jag gick i 9:an hade jag ingen aning om vad jag ville bli, därför tänkte jag att det var bra att välja ett högskoleförberedande program som var brett. Jag valde just ekonomi eftersom juridikinriktningen lät extra intressant. Speciellt kurser som kriminologi, rätten och samhället samt psykologi.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG är helt klart stämningen. Varje gång man kommer in i skolan blir man glad. Såväl elever som lärare är jättetrevliga. Skolmaten måste också få en eloge!

Det bästa med programmet
Det bästa med ekonomiprogrammet är att jag har lärt mig väldigt mycket nytt. Oavsett vad jag jobbar med i framtiden, även om det inte är inom ekonomi eller juridik, kommer de kunskaper jag fått under de här åren alltid vara bra att ha med.

Ett bra minne från gymnasietiden
Ett bra minne jag har från gymnasietiden är från första veckan i årskurs 1. Då hade vi introvecka så det var bara de nya eleverna som var på skolan. Alla var lite nervösa men samtidigt så glada och det var jättekul att få börjar lära känna alla nya klasskompisar.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Detta tips har ni nog hört många gånger förut men jag säger det igen. Gå efter din magkänsla och det som du tycker känns kul. Det är ingen idé att gå ett visst program, eller på ett visst gymnasium, bara för att dina föräldrar eller lärare tycker att du borde gå det. Du måste välja efter dig själv. Det är endast då valet bli rätt!

Saga – Sampogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG eftersom jag blev helt kär i skolans aura. Stämningen kändes väldigt trevlig och jag kunde se mig själv börja på skolan. Jag fick även ett gott intryck av både elever och lärare som jag träffade på Öppet hus.

Därför valde jag programmet
Jag har alltid varit intresserad av samhället, världen och människan – därför var Sam beteende ett ganska självklart val för mig.

Det bästa med TEG
Trygg atmosfär, engagerade lärare, fina lokaler, fantastisk skolmat…listan kan göras lång. I undervisningen finns hela tiden ett fokus på lärande snarare än prestation. Vikten av att kunna göra misstag och se lärandet som en process betonas ofta. TEG är en skola som får elever att våga och växa. Välmåendet hos elever prioriteras dessutom genom att lärare exempelvis är flexibla och villiga att flytta prov och inlämningar för att lätta på trycket under intensiva perioder. De bryr sig – på riktigt. Den berömda TEG-andan ger skolan sin själ och är bland det viktigaste att komma ihåg. Den handlar om att hålla upp dörren för varandra, hälsa på varandra i korridoren och allmänt upprätthålla den härliga stämningen i skolans lokaler.

Det bästa med programmet
Det bästa med Sam beteende är nog den ökade kunskapen och förståelsen för sig själv, sina medmänniskor och sin omvärld. Man lär sig att se saker och ting utifrån nya vinklar och perspektiv, vilket gör att hela ens värld växer och blir större.

Ett bra minne från gymnasietiden
Det är nästan för svårt att enbart välja ett bra minne. Jag skulle istället säga alla ”smågrejer” i vardagen. Till exempel alla raster spenderade i pingisrummet, alla goda luncher i matsalen, alla besök hos Ghamar i cafeterian osv. Att bara ha varit i skolan och lärt känna klassen är det bästa minnet jag har hittills från ettan.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Våga välja det program och den skola du egentligen drömmer om. Låt dig inte påverkas av föräldrar, kompisar eller andra runtomkring. Det är ditt liv. Var inte heller rädd för att börja ”själv” utan att känna någon sedan tidigare. Du kommer hitta likasinnade som du delar gemensamma intressen med. Tro inte heller att det är omöjligt att komma in, även om det kan kännas som det. Ge inte upp i förväg. Lita även på din magkänsla när det kommer till att välja. Den har alltid rätt.

Se våra filmer och lär känna Täby Enskilda: eleverna, personalen och programmen

Se förra årets livesända Öppna hus

Vill du veta mer?