Öppet hus

Du gör ditt val på Gyantagningen.se. Läs mer om hur du går till väga på sidan för dig i årskurs 9.

Öppet hus på plats i skolan 3-12 maj

Under perioden måndag 3 maj till onsdag 12 maj erbjuder vi öppet hus. Du som elev i årskurs 9 och är intresserad av vårt unika program Det Digitala Samhället kan boka in en rundtur där du får se våra fina lokaler t ex vår nybyggda studio. Du kan ta med dig en förälder.


Du som är intresserad av något av våra andra program är välkommen att ta kontakt med programchefen för det programmet

Liselotte Lundh

Programchef DS

E-post: liselotte.lundh

Karin Elmquist

Programchef SA

E-post: karin.elmquist

Igor Govorcinovic

Programchef NA/TE

E-post: igor.govorcinovic

Mobil: 0739842902

Följ våra uppdateringar på Instagram

@tabyenskilda

Titta i vår katalog

Katalog: Läråret 2021/2022
Broschyr: Statistik: hela bilden (En sammanställning av Gymnasieantagningens elevenkät.)

360-graders-bilder av lokalerna

Rundvandring

Med Jenny Bellinder, lärare i svenska och religionskunskap

Läs mer om våra program

Richard – Digitala Samhället

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG för att jag endast hade hört bra saker om skolan samt att jag tyckte att lokalerna var superfina, vilket givetvis är mer inbjudande för studier.

Därför valde jag programmet
Jag ville ha sam-behörigheten, men samtidigt få utöva min hobby i skolan och lära mig mer om den, det vill säga foto.

Det bästa med TEG
På TEG finns många bra lärare, vilket i sin tur gör att alla kan få den hjälp den behöver samt att ledningen alltid är öppna för förslag på förändring. På TEG hörs eleverna.

Det bästa med programmet
Det är väldigt brett samt ger en schysst högskolebehörighet

Ett bra minne från gymnasietiden
Alla bra lärare som alltid försöker göra vår gymnasietid så bra och rolig som möjligt.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Välj TEG. Du kommer inte ångra dig.

Oskar – Naturprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG då det var en omtalad gymnasieskola. När jag började insåg jag snabbt att skolan verkligen lever upp till sitt goda rykte, i synnerhet gällande passionen för lärandet!

Därför valde jag programmet
Eftersom jag alltid har varit intresserad av naturämnena var valet ganska självklart att välja Naturvetenskapsprogrammet.

Det bästa med TEG
Är alla engagerade lärare, schyssta elever och den fantastiska skolmaten!

Det bästa med programmet
Det är att man får lära sig förstå sig på sin omgivning!

Ett bra minne från gymnasietiden
Det bästa minnet från min gymnasietid är från höstterminen i ettan, eftersom man lärde känna så många nya vänner!

Tips till de som nu ska välja gymnasium
TEG är ett fantastiskt gymnasieval för elever som verkligen har passion för lärande!

Olivia – Teknikprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag har under hela min uppväxt bott i en mindre stad och gått i en skolan med samma människor i 10 år. Jag kände därför att jag behövde omväxling och TEG var perfekt för det. Det va en ny skola i en ny stad med nya människor och bra stämning.

Därför valde jag programmet
Det är ett väldigt brett teknikprogram med en blandning av både praktiskt och teoretiskt arbete. Man får lära sig både webbdesign, CAD, programmering osv. vilket jag inte sett på många andra skolor som har teknikprogrammet. Det ger också väldigt bra möjligheter till vidare studier.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG måste nog vara stämningen mellan härliga elever och engagerade lärare! Maten är också jättegod!

Det bästa med programmet
Variationen mellan det praktiska och teoretiska, man kan se resultat direkt när man gör något. Det var också fler tjejer än vad jag trodde det skulle vara på teknikprogrammet vilket jag tycker är jätteroligt!

Ett bra minne från gymnasietiden
Något som jag kommer ihåg lite extra är insparken från 1:an. Då hade vi bara gått i skolan någon månad och, även om man inte kände varandra jättebra, blev det en helt fantastisk kväll och man lärde känna så många nya från andra klasser också. Vi sågs alla tjejer i klassen och gjorde oss iordning tillsammans och sen åkte vi tillsammans till insparken. Det va verkligen så kul. Sen fixar skolans elevkår massor av roliga aktiviteter utöver det som jag också har massa minnen från, men också bra minnen från lektioner och raster.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Välj det du är intresserad av inte det som dina kompisar väljer för man lär att känna nya snälla, roliga och härliga människor! Jag är så glad att jag vågade göra det och har hittat så många nya kompisar samtidigt som jag har kvar mina gamla kompisar från högstadiet också.

Scilla – Ekonomiprogrammet

Därför valde jag TEG
När jag besökte TEG under öppna huset kändes det direkt rätt. Atmosfären är speciell här och alla är alltid trevliga och positiva.

Därför valde jag programmet
När jag gick i 9:an hade jag ingen aning om vad jag ville bli, därför tänkte jag att det var bra att välja ett högskoleförberedande program som var brett. Jag valde just ekonomi eftersom juridikinriktningen lät extra intressant. Speciellt kurser som kriminologi, rätten och samhället samt psykologi.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG är helt klart stämningen. Varje gång man kommer in i skolan blir man glad. Såväl elever som lärare är jättetrevliga. Skolmaten måste också få en eloge!

Det bästa med programmet
Det bästa med ekonomiprogrammet är att jag har lärt mig väldigt mycket nytt. Oavsett vad jag jobbar med i framtiden, även om det inte är inom ekonomi eller juridik, kommer de kunskaper jag fått under de här åren alltid vara bra att ha med.

Ett bra minne från gymnasietiden
Ett bra minne jag har från gymnasietiden är från första veckan i årskurs 1. Då hade vi introvecka så det var bara de nya eleverna som var på skolan. Alla var lite nervösa men samtidigt så glada och det var jättekul att få börjar lära känna alla nya klasskompisar.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Detta tips har ni nog hört många gånger förut men jag säger det igen. Gå efter din magkänsla och det som du tycker känns kul. Det är ingen idé att gå ett visst program, eller på ett visst gymnasium, bara för att dina föräldrar eller lärare tycker att du borde gå det. Du måste välja efter dig själv. Det är endast då valet bli rätt!

Saga – Sampogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG eftersom jag blev helt kär i skolans aura. Stämningen kändes väldigt trevlig och jag kunde se mig själv börja på skolan. Jag fick även ett gott intryck av både elever och lärare som jag träffade på Öppet Hus.

Därför valde jag programmet
Jag har alltid varit intresserad av samhället, världen och människan – därför var Sam beteende ett ganska självklart val för mig.

Det bästa med TEG
Trygg atmosfär, engagerade lärare, fina lokaler, fantastisk skolmat…listan kan göras lång. I undervisningen finns hela tiden ett fokus på lärande snarare än prestation. Vikten av att kunna göra misstag och se lärandet som en process betonas ofta. TEG är en skola som får elever att våga och växa. Välmåendet hos elever prioriteras dessutom genom att lärare exempelvis är flexibla och villiga att flytta prov och inlämningar för att lätta på trycket under intensiva perioder. De bryr sig – på riktigt. Den berömda TEG-andan ger skolan sin själ och är bland det viktigaste att komma ihåg. Den handlar om att hålla upp dörren för varandra, hälsa på varandra i korridoren och allmänt upprätthålla den härliga stämningen i skolans lokaler.

Det bästa med programmet
Det bästa med Sam beteende är nog den ökade kunskapen och förståelsen för sig själv, sina medmänniskor och sin omvärld. Man lär sig att se saker och ting utifrån nya vinklar och perspektiv, vilket gör att hela ens värld växer och blir större.

Ett bra minne från gymnasietiden
Det är nästan för svårt att enbart välja ett bra minne. Jag skulle istället säga alla ”smågrejer” i vardagen. Till exempel alla raster spenderade i pingisrummet, alla goda luncher i matsalen, alla besök hos Ghamar i cafeterian osv. Att bara ha varit i skolan och lärt känna klassen är det bästa minnet jag har hittills från ettan.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Våga välja det program och den skola du egentligen drömmer om. Låt dig inte påverkas av föräldrar, kompisar eller andra runtomkring. Det är ditt liv. Var inte heller rädd för att börja ”själv” utan att känna någon sedan tidigare. Du kommer hitta likasinnade som du delar gemensamma intressen med. Tro inte heller att det är omöjligt att komma in, även om det kan kännas som det. Ge inte upp i förväg. Lita även på din magkänsla när det kommer till att välja. Den har alltid rätt.

Se våra filmer och lär känna Täby Enskilda: eleverna, personalen och programmen

Se filmen från vårt livesända Öppet hus

Vill du veta mer?

Fredag 22 januari fanns det möjlighet att chatta med våra elever och lärare. Vi fick in en hel del bra frågor som vi vill dela med oss av. Utöver det hör många även av sig till oss för att lära sig mer om Täby Enskilda. Det gillar vi! Alla frågor och svar har vi samlat i vår FAQ.