Se material från tidigare Öppna hus och mycket mer!

Lär känna Täby Enskilda

På den här sidan visar vi material från tidigare Öppna hus.
Gå en virtuell rundtur i lokalerna, lyssna till våra elever och läs mer om våra olika program.
Välkomna!

Ansökan till Täby Enskilda görs via www.gymnasieantagningen.se 

Nyhet! Det är nu möjligt att läsa kursen Entreprenörskap på programmet Det digitala samhället!

Följ våra uppdateringar på Instagram

@tabyenskilda

Katalog 2024

Katalog: Läråret 2024
Broschyr: Statistik: Hela bilden (En sammanställning av Gymnasieantagningens elevenkät.)


Viktiga datum för dig som ska söka gymnasium

Gymnasieval: 15 januari – 15 februari 2024
Omvalsperiod: 16 april – 15 maj 2024

Läs mer om hur gymnasieansökningen går till på gymnasieantagningen


Du som är intresserad av något av våra program är även välkommen att ta kontakt med programchefen för det programmet

Liselotte Lundh

Liselotte Lundh

Biträdane rektor
Programchef DS

E-post: liselotte.lundh

Ellinor Björnegren

Ellinor Björnegren

Biträdande rektor
Programchef EK

E-post: ellinor.bjornegren

Karin Elmquist

Karin Elmquist

Biträdande rektor
Programchef SA

E-post: karin.elmquist

Igor Govorcinovic

Igor Govorcinovic

Biträdande rektor
Programchef NA/TE

E-post: igor.govorcinovic


Se två nya filmer om Täby Enskilda!
Skapade av våra duktiga elever i årskurs ett på det Digitala samhället


Läs mer om våra program


360-graders-bilder av lokalerna


Vad tycker våra elever?

Agnes – Det Digitala Samhället

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG för att jag hade hört att det va en bra skola. Lokalerna spelade även en roll när jag fick se dem efter att jag hade varit på öppet hus.

Därför valde jag programmet
Jag var väldigt osäker på vad jag ville plugga, men det som gjorde att jag valde dig-sam var möjligheten att få jobba praktiskt. Jag tycker att det är skönt att ha lektioner som bryter av från att bara sitta i en skolbänk, men fortfarande få en sam eller ekonomi behörighet.

Det bästa med TEG
Jag skulle säg att det bästa med TEG är alla lärare. Alla lärare är verkligen engagerade och vill dig det bästa. Det är superlätt att hålla en god kommunikation med dem och jag rekommendera att göra detta.

Det bästa med programmet
Jag skulle säga att det är möjlighet att få vara kreativ och skapa olika saker. Man lär sig nya sätt att uttrycka sig med hjälp av tekniska hjälpmedel som photoshop och premiere pro.

Ett bra minne från gymnasietiden
Det är svårt att säg vad det bästa minnet är. Men ett bra minne jag har är från tidigt i ettan när vi för första gången skulle använda systemkameran. Vi blev indelade i grupper och gick runt i skolan och fotade. Det var väldigt roligt att få fota, men även att få lära känna klassen bättre.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Ett tips är att välja det du tycker är kul så du orkar göra det i tre år. Sök även om du inte är säker på att du kommer ha meriten, för det skadar aldrig att ha sökt.

Ioana – Naturvetenskapsprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG på grund av att skolan var mycket positivt omtalad, dessutom för den fantastiska maten och elevernas ambitionsnivå. Skolan gav mig en mycket välkomnade känsla på det Öppna huset och mitt val kändes solklart.

Därför valde jag programmet
Valet av natur-natur för mig var mycket enkelt. Jag visste inte riktigt vad jag ville hålla på med i framtiden och naturprogrammet ger många valmöjligheter efter gymnasiet.

Det bästa med TEG
Jag skulle säga att det är de kunniga lärarna, de fina lokalerna, den goda maten och givetvis de trevliga eleverna.

Det bästa med programmet
Det bästa är nog att man får lära sig mycket och känna en gemenskap med sin klass då alla har samma intresse.

Ett bra minne från gymnasietiden
Mitt bästa minne skulle jag säga var den första veckan av 1:an. Man var smått nervös men ända taggad och det var mycket trevlig att få lära känna sin nya klass och sina lärare.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Mitt tips till dig som går sista året i grundskolan är att välja något du känner är kul att läsa om och hålla på med. Det viktigaste är vad du själv vill och inte vad någon annan tycker. Dessutom finns det alltid valmöjligheter att byta program och gymnasium om det du har valt inte passar dig.

Edvard – Teknikprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG eftersom det utan tvekan är bästa skolan för att lyckas med sina studier. Att majoriteten av elever är väldigt motiverade skapar en miljö där man ständigt jobbar för att lära sig så mycket som möjligt.

Därför valde jag programmet
Det stod mellan natur och teknik, men eftersom jag inte var så intresserad av att läsa biologi och möjligheten att välja bort moderna språk gjorde att jag valde teknikprogrammet.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG är eleverna och lärarna. Alla som kommer hit vet att skolan håller hög kvalitet och alla hjälps åt för att det ska fortsätta vara så.

Det bästa med programmet
Variationen mellan det praktiska och teoretiska, man kan se resultat direkt när man gör något. Det är också bra att man kan välja bort moderna språk.

Ett bra minne från gymnasietiden
Inget slår skollagsmatcherna. Vare sig du kommer till match för att spela eller stötta så bildas en gemenskap lik ingen annan. Tanken är att jag och några andra som börjar 3:an efter sommaren tar tag i taktpinnen och anordnar ett gäng fotbollsmatcher mot andra skolor nästa termin.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Ansök till de skolor du vill gå på oavsett om du tror att du kommer in eller inte. Det värsta är att inte ha försökt.

Pontus – Ekonomiprogrammet

Därför valde jag TEG
När jag var på öppet hus kände jag direkt att det var rätt. Allt gott man tidigare hört bekräftades direkt man kom in i de fräscha lokalerna och möttes av engagerade lärare och elever.

Därför valde jag programmet
Då jag inte riktigt vet vad jag vill göra i framtiden tänkte jag att det kunde vara bra att läsa ett program som var högskoleförberedande. Jag valde just ekonomi då UF-företagande intresserar mig.

Det bästa med TEG
Det bästa med TEG är att både elever och lärare verkligen försöker. Lärarna gör allt för att undervisningen ska bli så intressant och rolig som möjligt medan eleverna verkligen vill lära sig. Kombinationen av dessa bidrar till att undervisningen blir riktigt intressant.

Det bästa med programmet
Både företagsekonomi och privatjuridik är nytt vilket gör det väldigt roligt och intressant. Att vi inte har så mycket naturorienterande ämnen är även ett plus för mig.

Ett bra minne från gymnasietiden
Första veckorna var riktigt roliga. Att lära känna personer som man aldrig hört talas om tidigare är galet kul. Poängjakt-veckorna var även roliga då man ofta gjorde saker som inkluderade hela klassen.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Börja tänka i tid. Snacka mycket med folk för att få upp ögonen för olika skolor och program. Och slutligen, gå efter din egen magkänsla. Det är ditt val.

Saga – Samhällsvetenskapsprogrammet

Därför valde jag TEG
Jag valde TEG eftersom jag blev helt kär i skolans aura. Stämningen kändes väldigt trevlig och jag kunde se mig själv börja på skolan. Jag fick även ett gott intryck av både elever och lärare som jag träffade på Öppet hus.

Därför valde jag programmet
Jag har alltid varit intresserad av samhället, världen och människan – därför var Sam beteende ett ganska självklart val för mig.

Det bästa med TEG
Trygg atmosfär, engagerade lärare, fina lokaler, fantastisk skolmat…listan kan göras lång. I undervisningen finns hela tiden ett fokus på lärande snarare än prestation. Vikten av att kunna göra misstag och se lärandet som en process betonas ofta. TEG är en skola som får elever att våga och växa. Välmåendet hos elever prioriteras dessutom genom att lärare exempelvis är flexibla och villiga att flytta prov och inlämningar för att lätta på trycket under intensiva perioder. De bryr sig – på riktigt. Den berömda TEG-andan ger skolan sin själ och är bland det viktigaste att komma ihåg. Den handlar om att hålla upp dörren för varandra, hälsa på varandra i korridoren och allmänt upprätthålla den härliga stämningen i skolans lokaler.

Det bästa med programmet
Det bästa med Sam beteende är nog den ökade kunskapen och förståelsen för sig själv, sina medmänniskor och sin omvärld. Man lär sig att se saker och ting utifrån nya vinklar och perspektiv, vilket gör att hela ens värld växer och blir större.

Ett bra minne från gymnasietiden
Det är nästan för svårt att enbart välja ett bra minne. Jag skulle istället säga alla ”smågrejer” i vardagen. Till exempel alla raster spenderade i pingisrummet, alla goda luncher i matsalen, alla besök hos Ghamar i cafeterian osv. Att bara ha varit i skolan och lärt känna klassen är det bästa minnet jag har hittills från ettan.

Tips till de som nu ska välja gymnasium
Våga välja det program och den skola du egentligen drömmer om. Låt dig inte påverkas av föräldrar, kompisar eller andra runtomkring. Det är ditt liv. Var inte heller rädd för att börja ”själv” utan att känna någon sedan tidigare. Du kommer hitta likasinnade som du delar gemensamma intressen med. Tro inte heller att det är omöjligt att komma in, även om det kan kännas som det. Ge inte upp i förväg. Lita även på din magkänsla när det kommer till att välja. Den har alltid rätt.