Täby Enskilda får toppomdöme av Skolinspektionen

Skolinspektionen genomförde under vårterminen 2018 en kvalitetsgranskning med fokus på utmanande undervisning för högpresterande elever. Granskningen omfattade 23 gymnasieskolor över hela Sverige och Täby Enskilda Gymnasium valdes ut som en av fem skolor med högst antagningspoäng i riket.

Skolinspektionens beslut visar att ”[…] Skolinspektionen inte har identifierat några utvecklingsområden inom det granskade området.”

Jan Liljegren, rektor på Täby Enskilda, ser granskningens slutsats som en bekräftelse på att skolans utvecklingsarbete ger resultat.
-Till skillnad från en tillsynsinspektion – som ju är som en bilbesiktning, avsaknad av anmärkning betyder ju inte att det är en bra bil – är de nya kvalitetsgranskningarna riktiga kvitton på kvalitet. Att det bara är fyra skolor i riket, varav två i Stockholms län (Täby Enskilda och Viktor Rydberg Odenplan) som får toppomdömet är ju uppmuntrande för vårt kontinuerliga utvecklingsarbete med fokus på lust, utmaning och lärande för alla våra individer.”

Beslutet för respektive skola publicerades redan i juli, medan den övergripande rapporten publicerades idag, 4 december.

> Skolinspektionens beslut går att läsa på Skolverkets hemsida.

> Skolinspektionens övergripande rapport går att läsa på Skolinspektionens hemsida.

Foto: Vilma Moquist och Tomas Wallentinus