Teodor är stolt vinnare av kulturstipendium

Efter tre år på Täby Enskilda Gymnasium tog våra elever studenten i onsdags 1 juni i strålande sol. En av de glada studenterna blev också överraskad av Gunilla Luiga, från organisationen Rotary, som besökte skolan för att lämna över sitt kulturstipendium till honom. Stort grattis till dig Teodor!

Rotary är en världsomspännande organisation som arbetar för ett bättre samhälle. Gunilla Luigas kulturstipendium 2022 går till elever som visat på framstående förmåga och speciell talang inom någon av konstarterna. I Teodors fall gällde det film. Stipendierna är avsedda att uppmuntra fortsatt intresse och utövning av elevernas konstnärliga arbete.

Motiveringen för Teodors stipendium löd:
Inom film har Teodor visat både konstnärlig och tekniskt säkerhet i sitt gestaltande. Med nyfikenhet och ambition tar han sig an uppgifter i alla medieformer. Orädd i sitt utforskande vågar han tänja på gränserna men ser också helheten i sitt arbete från början till slut. Teodor kopplar tydligt teman och samhällsfrågor med sitt skapande och har en stor framtid inom det konstnärliga filmskapandet.

Foto av Ellinor Björnegren