Tobias Grönlund

Titel:
Student på Maskörskolan
Gick på TEG:
2008-2010
Program:
Medieprogrammet
Vad har du gjort sen studenten?
Efter studenten så fick jag en praktikplats på humorprogrammet Parlamentet där jag hjälpte till med lite allt möjligt och året efter det så fick jag en till praktikplats på barnprogrammet Wild Kids. Där var jag produktionsassistent och gjorde lite allt möjligt, åkte bland annat med mat till barnen och fick faktiskt vara med i ett av avsnitten utklädd till en bananservitör på deras disko.
Vad gör du just nu?
Just nu så pluggar jag en 1:årig maskörutbildning på Folkuniversitetet som heter Maskörskolan. Där får vi bland annat lära oss om smink, lösa delar (tex att göra en lösnäsa), tamburering (att tillverka mustascher och andra hårdelar) och sen göra vår egna fantasiperuk.
Har du nytta av TEG-studierna i din nuvarande utbildning?
Det som jag har nytta av i det jag pluggar nu är nog mest foto, för mycket av det vi gör ska ju både se bra ut i verkligheten och på ett foto och då måste man ha rätt ljus att veta hur man hanterar en kamera. Så från foto har jag mest nytta av mina studier på TEG.
Bästa minnet från TEG-tiden?
Det finns många bra minnen, men jag älskade när vi fick sätta igång med tv-praktiken. Då kände jag mig hemma och hade kul varje dag. Det var verkligen kul när vi gjorde maskörreportaget med Mats Öhlund som äger Mapont, för han samarbetar med vår skola och vi köper väldigt mycket material av honom. Han kommer sedan att vara gästlärare på vår utbildning där han kommer lära oss att skapa lösa delar.
Några råd till dagens elever?
Ha kul! Njut av det ni tycker är roligt och bara kör! Allt man gör i skolan kanske inte passar alla men när ni hittar det så ska man satsa fullt ut och skita i vad andra säger, följ era drömmar! Jag gick media och jag är fortfarande intresserad av tv och film men om jag fortsätter med mitt maskörintresse så kommer jag både kanske få arbeta på både tv och film fast med min stora hobby, så jag kommer arbeta med de båda sakerna jag älskar!